Vipunen kahvi jauhettu

9,90 

Kirjalan Kahvipaahtimon vaaleapaahtoinen kahvi Yirgacheffen viljelyalueelta Etiopiasta, Boledun tuottajayhteisöltä

Paahtimo suosittelee: suodatinkahvi, käsin uutot

Kuvaus

Etiopialainen vaaleapaahtoinen kahvi Yirgacheffen viljelyalueelta

Vuonna 2018 perustettu kahvintuottajayhteisö Boledu tarkoittaa paikallisella kielellä lähdettä. Boledun perustajilla Abyote Agezella ja Mebrahtu Aynalemilla on yli 12 vuoden kokemus kahvista. Boledu on tuottanut korkealaatuisia kahveja eri pienviljelijöiden kanssa omilla pesuasemillaan Gujin vyöhykkeellä, Dimtu Hambleassa, Yirgacheffessa, Arichassa ja Gedebissä.

  • Alkuperäislajike Heirloom
  • Prosessointi: Fully washed
  • Kasvukorkeus: 1910-2200 m

Boledu kahvintuottajayhteisön omistajat Abyote Ageze ja Mebrahtu Aynalem ovat työskennelleet viljelijöiden kanssa pitkään, ja ennen jokaista sadonkorjuuta, tuottajayhteisö kouluttaa viljelijät erikoiskahvin standardeihin. Boledu maksaa myös pienviljelijöille markkinahintaa korkeamman korvauksen edellyttäen viljelijöiltä kuitenkin tasaista ja kypsää marjalaatua. Pesuasemilla työskentelee laadunvalvojia, jotka seuraavat viljelijöiden tuomia kahvimarjaerien laatua. Tämä kahvi on tuotettu Aricha-pesuasemalla.

Prosessista

Tämä kahvierä on kokonaan pesty. Kahvimarjat lajitellaan käsin, jotta päivän erästä saadaan eroteltua raa’at marjat. Marjat survotaan, jonka jälkeen ne laitetaan isoihin vesitankkeihin fermentoitumaan vuorokaudeksi. Käymisprosessi hajottaa kasvien sokerit ja niin kutsutun ”ihon”. Kahvi työnnetään alas pitkiä kanavia pitkin virtaavan veden ja sekoittamisen avulla, josta se menee toiseen säiliöön. Tässä säiliössä kahvipapu vielä huuhdellaan vedellä, jonka jälkeen pavut kuivatetaan aurinkopedeillä.

Vuonna 2020 Etiopian ensimmäisessä Cup of Excellence -kilpailussa Boledu oli parhaiten sijoittuneiden tuottajien joukossa. Eikä se olekaan ihme! Tästä makeasta vaaleapaahtoisesta kahvista saat suodatettuna kuppiisi päivän piristyksen.

Löydä: keltaiset hedelmät, maitosuklaa, musta tee

Lisätiedot

Paino250 g (gramma)
Mitat4 × 13,5 × 23,5 cm (senttimetri)
Paahtoaste

vaaleapaahtoinen kahvi